Naše Frankovka si vás získá svou plnou chutí malin a lesních jahod, kterou postupně překrývají tóny černého rybízu. Příjemná vůně zralého ovoce tak dokonale ladí s nasládlou chutí.
Barva vína je sytě malinová
Voní po zralém lesním ovoci.
Chuť je šťavnatá po malinách a lesních jahodách. Závěr pak ovládnou tóny černého rybízu.
Frankovku doporučujeme k večerní pohodě. Výborně ladí zejména k sýrům nebo i dezertům
Objem: 750 ml
Alkohol: 12,5 %
Zbytkový cukr: 15,4 g/l
Kyseliny: 6,3 g/l
číslo šarže: 7/23
Výroba
Hrozny a sběr
Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší.
Zpracování hroznů
Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.
Kvašení moštu
Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.
Lahvování vína
V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.
Skladování vín
Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.