Objem: 750 ml
Moravské zemské víno
Alkohol: 11,0 %
Zbytkový cukr: 7,4 g/l
Kyseliny: 5,9 g/l
číslo šarže: 2/23
Muškátová chuť doplněna zralými hrozny s intenzivní vůní je příjemným společníkem pro dlouhé večery. Rozhodně byste při vychutnávání neměli opomenout sýry a další drobné pochutiny.
Barva vína je zlatavá s odlesky.
Svěží vůně rozmačkaných hroznů s jemným nádechem muškátového oříšku a hroznové marmelády nadchne vaše chuťové pohárky.
Intenzivní chuť hroznů a muškátů dokresluje zážitek z vína.
Muškát doporučujeme zejména k sýrům a salátům
Výroba
Hrozny a sběr
Výběr a sběr hroznů je alfou a omegou. Proto postupujeme s maximální péčí a důsledností, bez čehož by to nešlo.
Vyrážíme do vinohradů brzy ráno, a co nejrychleji hrozny snášíme do sklepa, aby byla teplota hroznů co nejnižší.
Zpracování hroznů
Naše hrozny pomeleme pomocí mlýnkoodstopkovače. Zbavíme je třapin a následný rmut necháme macerovat,což je proces,
při kterém se uvolňují látky ve slupkách bobulí do moštu. Poté rmut vylisujeme a získáme mošt, který necháme odkalit.
Kvašení moštu
Odkalený mošt stočíme a přidáme kvasinky. Při výrobě regulujeme teplotu, aby kvašení probíhalo při teplotách 12 - 18 stupňů.
Poté víno školíme, což je hlavní gró každého vinaře, které si pečlivě střeží. Teprve potom necháváme víno zrát několik měsíců.
Lahvování vína
V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme šroubové uzávěry, které jsou pro naše vína ideální
a čím dál více oblíbené. Díky nim můžete víno i po otevření pohodlně zavřít.
Skladování vín
Lahve máme uskladněné v klimatizovaném skladu při konstantní teplotě. Pak zbývají jen nalepit etikety a dát víno do krabic.
Naše víno potom jen čeká, až se dostane k vám domů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.